Obvion terug naar één hypotheek: de Woon Hypotheek

0

Obvion heeft vanaf vandaag nog maar één hypotheek: de Obvion Woon Hypotheek. Volgens de geldverstrekker geeft het bedrijf daarmee een vervolg aan de ingestoken commerciële strategie en gaat terug van drie verschillende hypotheekproducten naar één.

De geldverstrekker uit Heerlen zegt namelijk te geloven in de kracht van eenvoud met een veelvoud aan mogelijkheden. Peter Dijks, CCO Obvion: “Bij de hypotheekkeuze is er geen keuzestress meer, want er is nog maar één product. Een product zonder toeters en bellen, zonder fratsen. We hebben het proces zodanig gestroomlijnd dat onze adviseurs via één kanaal en één tekenmoment de klanten kunnen voorzien van één duidelijke hypotheek voor de aankoop van de nieuwe woning. Zodat de adviseur tegen zijn klant kan zeggen: “gefeliciteerd met de nieuwe woning.”

Looptijdrente

Bij de nieuwe Woon Hypotheek is er sprake van looptijdrente en kunnen energiebesparende maatregelen tot 106% van de marktwaarde worden meegefinancierd. Dijks: “Tevens kan de hypotheekrente worden meegenomen naar de nieuwe financiering. Daarnaast is het mogelijk om vergoedingsvrij extra af te lossen uit eigen middelen en hoeft er geen overlijdensrisicoverzekering te worden afgesloten tot en met 100% van de marktwaarde. Het bindend aanbod kan voortaan tegen een vergoeding met 9 maanden verlengd (3 + 9) worden. Bij de ontwikkeling van het nieuwe product streven we naar maximaal digitaal gemak.”

Vier hypotheekvormen

Dijks: “Door de introductie van dit nieuwe product is het vanaf 6 september niet meer mogelijk nieuwe hypotheekaanvragen voor de Obvion Hypotheek, Basis Hypotheek en Compact Hypotheek in te dienen. Aanpassingen en verhogingen in de hypotheek van bestaande klanten blijven uiteraard wel mogelijk. De Woon Hypotheek kent nog maar vier hypotheekvormen: annuïtair, aflossingsvrij, lineair en SpaarGerust.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.