Obvion accepteert modeltaxatie tot 80%

0

Obvion gaat modelmatige taxaties tot 80% van de marktwaarde accepteren. Daarmee maakt de geldverstrekker gebruik van de kaders die geboden zijn in de wetswijziging van het BGfo over de implementatie van de MCD.

Mensen die bij Obvion een hypotheek zonder NHG aanvragen voor het kopen van een bestaande woning of een verbouwing, kunnen dus gebruik maken van een modelmatig taxatierapport. “We willen op een verantwoorde manier meegaan met de ontwikkelingen in de markt”, zegt adjunct-directeur en treasurer van Obvion Max Bronzwaer. “Modelmatige waardebepalingen kunnen het aanvraagproces voor onze klanten versnellen. Ze zijn veel goedkoper dan reguliere taxatierapporten die zijn opgesteld door een erkend taxateur. In een aantal situaties is dit dus een goede oplossing voor de klant.”

Voorwaarde voor acceptatie is volgens Bronzwaer wel, dat het rapport de hoogste betrouwbaarheidsklasse heeft. “Geldt deze klasse niet, dan vragen we onze klant om alsnog een taxatierapport aan te leveren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.