Obvion accepteert brondata via Ockto

0

Met ingang van vandaag accepteert Obvion brondata via Ockto bij het beoordelen van hypotheekaanvragen. Het gaat in eerste instantie om data van UWV en Mijnpensioenoverzicht.nl. Dat betekent dat het handmatig aanleveren van het UWV verzekeringsbericht en MijnPensioenOverzicht (MPO) voor de hypotheekaanvraag overbodig is.

Peter Dijks, CCO Obvion: “Intermediairs kunnen consumenten via Ockto op een eenvoudige, veilige en efficiënte manier uit verschillende bronnen gegevens laten ophalen die zij nodig hebben voor het maken van het hypotheekadvies. Niet alle geldverstrekkers accepteren deze brondata echter bij de validatie van de hypotheekaanvraag. De intermediair moet deze gegevens dan alsnog handmatig aanleveren. Door gebruik te maken van brondata in plaats van het toesturen van documenten verloopt een hypotheekaanvraag een stuk soepeler, wat voor de consument en adviseur een betere ervaring oplevert. Hiermee zetten we weer een mooie stap in het verder digitaliseren van het hypotheekaanvraag proces.”

Monitoren

“Bij deze eerste lancering met de acceptatie van brondata van UWV en Mijnpensioenoverzicht.nl monitort Obvion de werking in de praktijk en of eventuele verbeteringen nodig zijn. Aan de hand van de bevindingen bepaalt Obvion of data van meerdere bronnen kunnen worden toegevoegd via Ockto”, aldus Dijks.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.