NVM-leden steunen plan voor Funda-hypotheek

0

De weg staat open voor huizensite Funda om hypotheken te gaan aanbieden onder eigen naam. Deze week heeft de ledenraad van makelaarsvereniging NVM, de grootaandeelhouder van Funda, in navolging van het bestuur ingestemd met de introductie van de ‘Funda-hypotheek’, zo bevestigt de NVM desgevraagd aan het Financieele Dagblad.

“Funda is voornemens de hypotheken met een financiële partner te gaan aanbieden. NVM noch Funda wil zeggen om welke partner het gaat. In een eerder stadium werkte de huizensite samen met ING aan een hypotheekproduct”, schrijft het FD. “Voor Funda is de goedkeuring in de ledenraad een doorbraak. Voormalig topman Quintin Schevernels gaf ruim drie jaar geleden al aan dat Funda ook de financiering van klanten wilde gaan regelen. Tot nu toe leek dit plan maar niet van de grond te komen. Makelaars zouden zulke hypotheekproducten niet willen, omdat die concurreren met hun eigen hypotheekadvies.”

Makelaars kritisch

Ook nu staan niet alle NVM-makelaars te juichen bij het voorstel. Bij een peiling onder de woonafdelingen van de NVM was de meerderheid kritisch, stellen ingewijden. “Veel makelaars hebben een hypotheekkantoor, die zijn hier niet blij mee”, zegt een makelaar die anoniem wil blijven tegen het FD. Ook zou er angst zijn dat de Funda-hypotheek de onafhankelijkheid van de organisatie zou aantasten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.