NVM lanceert vernieuwd online biedplatform voor woningen

0

NVM lanceert vandaag het vernieuwde NVM Online Bieden. Dit online platform voorziet naar eigen zeggen in de behoefte aan een digitaal, transparant en efficiënt biedproces voor woningen.

Edzard Bijvoet, directeur NVM Online Bieden: “Het platform maakt het voor kopers nu ook mogelijk om naast een open bieding, online in te schrijven met een gesloten bieding. De geïnteresseerde koper vermeldt tegelijk online zijn koopvoorwaarden zoals financiering, bouwkundige keuring of transportdatum. Wij zetten met dit online platform een nieuwe standaard neer voor een transparant proces voor de aan- en verkoop van woningen. Hiermee komt ook het gewenste biedlogboek een stap dichterbij.”

Transparant biedproces

“Met het vernieuwde NVM Online Bieden zetten we een nieuwe stap in de realisatie van een transparant biedproces”, zegt Bijvoet. “Het onderscheidt zich als online platform door de verkoop via inschrijving. De geïnteresseerde koper schrijft met een bieding in die alleen zichtbaar is voor de verkoper en zijn of haar makelaar, niet voor andere bieders. De methode van één uiterste bod doen is immers de meest gebruikte vorm bij inschrijving. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid van het zogenoemde ‘open bieden’, een tool die we al sinds 2020 gebruiken en waarmee al meer dan 1000 woningen zijn verkocht.”

Gratis

Het gebruik van NVM Online Bieden is gratis voor de bieder en voorlopig ook voor de verkopende NVM-makelaar. De verkoper van de woning beslist na sluiting van het biedproces welke inschrijving of bieding hij kiest. Bijvoet: “Met deze innovatie bieden we antwoord op de stijgende vraag en behoefte bij consumenten aan een digitaal, betrouwbaar en transparant biedsysteem voor woningen. Hiermee staan we ook achter de algemene uitgangspunten en doelstellingen in de Kamerbrief van 9 november 2021 om een transparant aankoop- en verkoopproces van vastgoed te bevorderen in deze overspannen woningmarkt.”

Verkoper kiest

Bijvoet: “De dienstverlening van NVM-makelaars voorziet, naast de traditionele verkoopmethode, met NVM Online Bieden in twee vormen van een online biedsysteem. Verkopers van woningen kunnen hiermee zelf kiezen op welke wijze ze de verkoop via de makelaar willen organiseren. De NVM-makelaar geeft daarbij een advies op maat dat aansluit bij de specifieke woning en omstandigheden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.