NVIA zet in op meer Erkend Risicoadviseurs

0

De Stichting Certificering NVIA en het Nederland Normalisatie-instituut NEN zijn een samenwerking aangegaan voor het register van Erkend Risicoadviseurs (ERA). De Nederlandse Vereniging Inkomen Adviseurs (NVIA) wil hiermee meer aandacht besteden aan duurzame inzetbaarheid van personeel.

Het doel van de samenwerking is het optimaliseren van de certificatieprocedure voor het ERA-beroepsprofiel ‘Duurzame Inzetbaarheid’. Dat verbetert voor risicoadviseurs de toepasbaarheid ervan. Dit register draagt bij aan een kwaliteitsimpuls voor de advisering op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Breder adviseren

“NVIA-adviseurs krijgen de mogelijkheid om conform NEN-normering ook te adviseren over duurzame inzetbaarheid van personeel”, zegt Peter Abelskamp, voorzitter van de NVIA. De Stichting Certificering NVIA en NEN gaan als eerste het onderdeel ‘Duurzame Inzetbaarheid’ van de Erkend Risicoadviseur, inclusief de examinering en PE-regeling onder de loep nemen. Namens de Stichting Certificering NVIA zal Erik van den Crommenacker, manager Inkomen bij Nationale-Nederlanden, zitting nemen in het College van Deskundigen, waar de kwaliteit van het traject wordt gewaarborgd.

Voor 27 september staat een NVIA-seminar over duurzame inzetbaarheid gepland. Tijdens dit seminar zal ook de samenwerking tussen NEN en de NVIA, het beroepsprofiel en de certificeringsprocedure voor de Erkend Risicoadviseur ‘Duurzame Inzetbaarheid’ nader worden toegelicht.

ERA-register

Het ERA-register telt momenteel negen Erkend Risicoadviseurs. Dit zijn stuk voor stuk breed gekwalificeerde specialisten op het gebied van risicomanagement, bedrijfscontinuïteit en/of duurzame inzetbaarheid van personeel. Het initiatief voor het ERA-register ontstond vijf jaar geleden, na een reeks masterclasses van Nationale-Nederlanden over risicomanagement. Met hulp van het NEN werd in 2014 een beroepsprofiel en certificeringsprocedure opgesteld en het ERA-register geopend. Vertegenwoordigers van verschillende marktpartijen, zoals verzekeraars en advieskantoren, hebben zitting in het College van Deskundigen. Voorzitter van dit college is Jaap den Breejen, directeur bij Meeùs.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.