NVIA-seminar WGA-instroom voorkomen

0

Op 9 mei organiseert de Nederlandse Vereniging van Inkomen Adviseurs (NVIA) het seminar ‘Effectief WGA-instroom voorkomen’. Hierin staat het onderzoeksrapport ‘Re-integratie door Keerpunt: Effectiviteit bij het voorkomen van WGA-instroom en ervaringen van werkgevers’ centraal.

Dit rapport is opgesteld door onderzoeksbureau Panteia, dat in opdracht van Nationale-Nederlanden en ASR de WGA-instroompercentages van Keerpunt en UWV met elkaar vergeleek. Hieruit blijkt dat de dienstverlening van arbodienst en reïntegratiebedrijf Keerpunt de kans op instroom in de WGA met 59% verlaagt ten opzichte van UWV. Daarnaast blijkt dat Keerpunt twee derde van de re-integratietrajecten succesvol afrondt in het tweede ziektejaar.

Paneldiscussie

Deze uitkomst lijkt volgens de NVIA haaks te staan op berichtgeving dat werknemers in het tweede ziektejaar nauwelijks meer herstellen of terugkeren naar werk. Deskundige sprekers met verschillende achtergronden geven tijdens het seminar hun mening over geven deze tegenstelling. In de paneldiscussie staat de vraag centraal of de adviseur Inkomen voldoende handvatten heeft om zijn klanten gericht te kunnen adviseren over de keuze voor het publieke of private bestel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.