NVIA – Adfiz seminar loondoorbetaling na ziekte

0

De NVIA organiseert samen met Adfiz een seminar over de gevolgen van de nieuwe maatregelen loondoorbetaling na ziekte. Deze zal plaatsvinden op maandagmiddag 4 februari bij Nationale-Nederlanden in Den Haag.

Minister Koolmees van SZW heeft met MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO Nederland en het Verbond van Verzekeraars afspraken gemaakt over een pakket maatregelen om de loondoorbetalingsverplichtingen gemakkelijker, duidelijker en goedkoper te maken. Het pakket sluit volgens de minister beter aan bij de behoeften van vooral kleine werkgevers en moet leiden tot het aannemen van meer vast personeel.

Het gaat om maatregelen zoals een MKB-verzuim-ontzorg-verzekering per 1-1-2020. Een premiekorting op de loondoorbetalingskosten voor met name kleine werkgevers per 2021. Het medisch advies van de bedrijfsarts dat bij de RIV-toets leidend wordt per 1-1-2021. De transparantere toetsing door het UWV en de rol van de werknemer die groter wordt bij tweedespoortrajecten.

Onderwerpen

Tijdens dit seminar worden de maatregelen besproken door deskundigen die ieder een ander aandachtsgebied hebben. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Welke impact hebben de maatregelen op de stakeholders zoals werkgevers, werknemers, verzekeraars, adviseurs, arbodiensten etc.?
  • Hoe gaan verzekeraars invulling geven aan deze maatregelen? Komen er nieuwe producten en diensten en wat zijn de gevolgen voor de lopende verzekeringen en diensten?
  • Hoe gaat de beoordeling verlopen over het verschil van kleine en grote werkgevers en wat kunnen daarvan de gevolgen zijn?
  • Grotere transparantie UWV en RIV-toets; wat gaat transparantie betekenen en hoe gaat het nieuwe traject eruit zien?

De paneldiscussie na afloop biedt de aanwezigen volop mogelijkheden tot dialoog. Rond 17:00 uur is er een afsluitende netwerkborrel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.