NVHP: ‘Laat minimum niet maximum zijn’

0

De Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) telt inmiddels 1.200 leden. De vereniging is vooral gericht op haar leden en treedt weinig naar buiten. Gebeurt dat wel, dan vaak meer signalerend dan opiniërend.

InFinance sprak met het Dagelijks Bestuur van de NVHP (op de foto van links naar rechts: Ronald Touwslager, Turhan Özgüner en Maaike Verhoef)  over enkele thema’s die op dit moment de aandacht van de vereniging hebben.

Erkend Hypothecair Planner

De NVHP is een vereniging van beroepsbeoefenaren. Uitsluitend natuurlijke personen die gecertificeerd zijn als Erkend Hypothecair Planner, kunnen lid worden. Om deze erkenning te bereiken, moeten kandidaten na een studie van gemiddeld 400 uur met succes twee schriftelijke examens afleggen en vervolgens een praktijkcasus voor twee assessoren verdedigen. Hypothecair Planners zijn werkzaam bij zelfstandige advieskantoren, ketens en aanbieders.

Snelle schifting door automatisering

“Ik taxeer, dat we staan aan de vooravond van een schifting binnen de groep adviseurs”, zegt Ronald Touwslager, voorzitter van de NVHP. “De hypothecaire adviespraktijk loopt, vergeleken met schadeverzekeringen bijvoorbeeld, voorop in digitale innovaties. Dat komt doordat de transacties veel uniforme kenmerken hebben en die vergemakkelijken digitalisering. Maar binnen de financiële advisering in het algemeen is nog heel veel ruimte voor verdere digitalisering hoor. Daarnaast is de geldstroom enorm. Voor 2021 zal dat in één jaar rond de 135 miljard euro zijn. Er is dus ook geld om te innoveren.”

Lees hier het hele interview in de InFinance-special Kansen & Visies 2021

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.