Nu pas?

0

De AOW-leeftijd is al vanaf januari verhoogd en nu pas komt staatssecretaris Jetta Klijnsma met een overbruggingsregeling. Vrijdagavond 22 maart stuurde ze daarover een ministeriële regeling naar de Tweede Kamer. Volgens de FNV rijkelijk laat, maar vooral onvoldoende voor tienduizenden mensen met een AOW-gat.

‘Dit is precies de reden waarom de FNV en andere vakbonden op 21 maart de staat hebben gedaagd. Het kabinet blijft hier in gebreke en zadelt tienduizenden mensen op met een groot financieel probleem,’ zegt pensioenbestuurder Ton Rolvink van FNV In Beweging. ‘85% van de mensen met een AOW-gat heeft niks aan deze regeling.’ De Nederlandse staat is op 21 maart door een brede coalitie van vakbonden en belangenorganisaties voor de rechter gedaagd. De organisaties willen de staat dwingen het AOW-gat te repareren. De eisers stellen dat de overheid de verhoging van de AOW-leeftijd niet had mogen invoeren zonder een goede overbruggingsregeling.

Sociaal overleg
De FNV wil dat de staatssecretaris met een fatsoenlijke overbruggingsregeling komt, die de zorgen bij veel vroeg gepensioneerden wegneemt en zal hiervoor ook aandacht vragen in het sociaal overleg.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.