Nu al ongekend veel rentewijzigingen

0

Januari 2021 staat volgens De Hypotheekshop nu al in de top-10 van maanden met de meeste rentewijzigingen. “Met nog ruim een week te gaan is er nog geen enkele verhoging doorgevoerd, louter verlagingen. Deze week daalt het totaalgemiddelde verder en eindigt op 1,59%.”

Dat is een nieuw laagterecord. Vorige week werd ook al het laagterecord uit maart 2020 geëvenaard (1,62%). Met het huidige hoge tempo van renteverlagingen denkt De Hypotheekshop dat de daling voorlopig nog wel even zal aanhouden.

Direct reageren

In een markt waarin de rentes dicht bij elkaar liggen is het actie-reactie. De Hypotheekshop zag drie geldverstrekkers (Vista, Lot en NIBC) deze week zelfs twee maal hun tarieven aanpassen. Vorige week werden de tarieven van maar liefs 17 geldverstrekkers aangepast.

De Hypotheekshop: “Op een paar aanbieders na (onder meer Triodos en Hypotrust Elan Plus) hebben alle geldverstrekkers dit jaar al minimaal één renteverlaging doorgevoerd. Alleen Tulp vormt daarop echt de uitzondering: hun laatste aanpassing dateert van juli vorig jaar. Hoewel het in de meeste gevallen gaat om beperkte wijzigingen (tot -0,05%), hebben we de laatste weken ook enkele grotere verlagingen gezien van bijBouwe en Woonfonds (met -0,20% of meer). Partijen die in de tweede helft van vorig jaar wat minder concurrerend waren, maar nu weer willen meedoen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.