Normeringstelsel letselschadezaken

0

Het Verbond van Verzekeraars pleit voor een normeringstelsel met daarin afspraken over vaste schadevergoedingen en rekenmodellen, om langlopende letselschadezaken sneller te kunnen afhandelen.

Dat vertelde Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, deze week tijdens de uitzending van Radar. Het televisieprogramma verzamelde een reeks klachten over langlopende letselschadezaken. Volgens Weurding maken die dossiers deel uit van de ‘hardnekkige drie procent’ van zaken waarvan het de verzekeraars en de belangenbehartigers niet lukt om die te versnellen. Weurding: “De afgelopen jaren hebben we geprobeerd om verbeteringen door te voeren, maar dat levert nog niet het gewenste resultaat op.”

Verzekeraars behandelen jaarlijks zo’n 65.000 letselschadezaken. 90% daarvan wordt volgens het Verbond binnen twee jaar afgehandeld, 97% binnen vijf jaar. Eerdergenoemde drie procent van de letselschadezaken duurt langer dan vijf jaar.

Normering

Mede om ook die laatste hobbel te beslechten, pleitte Weurding voor een normeringstelsel voor verzekeraars en belangenbehartigers. “Zo is het voor het slachtoffer duidelijk en transparant welke vergoeding hij kan krijgen, waarbij het van belang is dat er altijd naar de situatie van het slachtoffer gekeken wordt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.