Noordhollandsche schikt met letselschadebureaus

0

De Noordhollandsche van 1816 en verschillende belangenbehartigers van letselschadeslachtoffers – waaronder de bij de Nationale Letselschade Experts aangesloten letselschadebureaus Tijbout, Ottenschot en PALS groep – hebben een akkoord bereikt over de lopende zaken voor wat betreft de buitengerechtelijke kosten. Nationale Letselschade Experts [NLE] had in twaalf zaken een gerechtelijke procedure gestart tegen de Noordhollandsche van 1816. De verzekeraar zou geen reële vergoeding betalen voor de buitengerechtelijke kosten van rechtsbijstand en een door haar zelf vastgesteld uurtarief voor belangenbehartigers hanteren.

Coen Tijbout, voorzitter ad interim NLE: “Wij zijn erg tevreden over het overleg dat heeft plaatsgevonden en de constructieve houding van de Noordhollandsche van 1816. Niemand is erbij gebaat om te blijven discussiëren over de vergoedingen van belangenbehartigers.”

De Noordhollandsche van 1816 hoopt op korte termijn ook met andere professionele belangenbehartigers dergelijke overeenkomsten te kunnen sluiten waardoor discussies over de buitengerechtelijke kosten met deze partijen tot het verleden behoren.

De gang naar de rechter werd gedaan omdat door de lage vergoedingen de Noordhollandsche van 1816 een van de weinige verzekeraars zou zijn die winst maakt met haar portefeuille WA-verzekeringen. Dat lukt verzekeraars vaak niet vanwege de lage premiestelling en de grote hoeveelheid schades. Eind 2010 is de verzekeraar door de rechtbank Alkmaar voor dit beleid behoorlijk op de vingers getikt. De Noordhollandsche van 1816 diende toen van de rechter in een letselzaak marktconforme tarieven te betalen.

Een delegatie van het bestuur van de NLE heeft destijds een bespreking gehad met de verantwoordelijke personen binnen de verzekeraar. In het voorjaar van 2012 gaf zij aan haar beleid te willen heroverwegen. Daarna is het echter stil gebleven. Brieven gericht aan de directie bleven onbeantwoord. De aangesloten leden van de NLE waren het toen zat en hebben ruim twintig letselschadezaken waarin te lage uurtarieven worden betaald aan de rechter voorgelegd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.