‘Nog steeds te weinig Digitale Paspoorten omgezet’

0

Dat Digitale Paspoorten vóór 1 oktober 2020 moeten worden vernieuwd, zou inmiddels genoegzaam bekend moeten zijn. Maar met nog een week te gaan is pas 40% van de DP’s omgezet, waarschuwt SIVI.

Peter Mols (foto), directeur van SIVI: “Nadat we afgelopen week al stevig aan de bel trokken en Adfiz, de NVGA en het Verbond hun leden opriepen tot actie over te gaan, is het percentage in een week gestegen van 15 naar 40%. Een stevige groei, maar nog altijd veel te beperkt. De Servicedesk van Digidentity is opnieuw fors opgeschaald en zal ook komend weekend (zowel zaterdag als zondag) open en bereikbaar zijn. Vanaf nu zullen we de omzetpercentages dagelijks communiceren.”

Twee opties

SIVI benadrukt dat er bij het vervangen van de Digitale Paspoorten twee opties zijn:

  • direct overstappen op het combimiddel van een nieuw Digitaal Paspoort en eHerkenning, een zogenaamde Digidentity-bundel;
  • eerst overgaan op enkel een nieuw Digitaal Paspoort (dus zonder eHerkenning). Dit kan middels het aanmaken van een Digidentity Business Level Account 1.

Korte/snelle route

Omdat het al bijna 1 oktober is, wijst SIVI op de ‘korte/snelle route’ om alleen de Digitale Paspoorten te vernieuwen en de migratie naar eHerkenning later op te pakken. Het Verbond, Adfiz en NVGA adviseren dezelfde route. Mols: “Ik begrijp dat het omzetten een lastig en tijdrovend proces kan zijn. Natuurlijk hebben we als branche hier niet op zitten wachten en staat de omruilactie vanwege de piekbelasting bij Digidentity onder druk. Toch moeten we er met elkaar voor zorgen dat onze processen ook na 1 oktober kunnen blijven werken. Dus voor alle betrokkenen geldt: aan de slag.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.