NN versterkt positie op zakelijke mobiliteitsmarkt

0

Nationale-Nederlanden en ABW Volmacht versterken met een strategisch partnerschap hun positie in de zakelijke mobiliteitsmarkt. Naast het partnerschap neemt de verzekeraar ook een minderheidsbelang in de gevolmachtigd agent en adviseur met een specialisme in de Nederlandse transportsector.

ABW is sinds midden jaren tachtig een bekende naam in de verzekeringsmarkt voor het wegtransport en heeft naast het adviesbedrijf ook een eigen volmachtbedrijf. ABW heeft naast een sterk productenpallet diverse innovatieve oplossingen op het gebied van preventie. Nationale-Nederlanden is als verzekeraar sterk vertegenwoordigd bij de kleinere wagenparken en transportondernemingen.

Rijdend Nederland veiliger maken

Met de krachtenbundeling willen beide partijen deze ervaringen verder uitbouwen. “Onze passende verzekeringen en diensten hebben ook binnen transporterend Nederland een toegevoegde waarde voor grotere ondernemers en wagenparken”, licht Gerard van Rooijen, directeur NN Zakelijk Schade, toe. “Met de expertise en mobiliteitsdiensten van ABW gaat NN verbeteringen doorvoeren in het vlootbeheer en de vaardigheden op het gebied van data-analyse verbeteren. Dit leidt tot beter portfoliomanagement en tot een lagere schadelast. Met digitalisering en het gebruik van data kunnen we rijdend Nederland zo veiliger maken.”

Wagenparken steeds groter

Martin Sterrenburg, directeur ABW: “Nederland kent, als sterk handels- en logistiek land, momenteel een consolidatieslag van transportbedrijven wat leidt tot grotere wagenparken. Dit vraagt om op een andere manier te kijken naar deze ondernemingen en hun schadelast. We hebben dit gerealiseerd door met ABW de laatste jaren nadrukkelijk in te zetten op het bespreken van schadepreventie met de klant en het bieden van opleidingen in de breedte van het transportbedrijf. Hierbij hebben we innovatieve technische hulpmiddelen toegepast en bespreken we het gedrag binnen het transportbedrijf.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.