NN verrekent voorlopig lagere risico-opslag achteraf

0

Consumenten met een NN Hypotheek die als gevolg van aflossingen na 1 januari 2019 automatisch gedaald zouden zijn naar een lagere risico-opslag dan hun huidige risico-opslag, krijgen deze korting alsnog. Tot het moment dat automatisch verlagen mogelijk wordt en de introductie van de nieuwe tariefklassen een feit is, zal NN de werkelijke korting voor hypotheekklanten achteraf verrekenen.

Bij Nationale-Nederlanden Bank had het eind 2018 mogelijk moeten zijn om de hypotheekrente automatisch te verlagen wanneer een aflossende klant tijdens de rentevaste periode in aanmerking komt voor een lagere risico-opslag. Die datum bleek technisch niet haalbaar te zijn. Ook de introductie van de nieuwe tariefklassen per eind 2018 werd uitgesteld tot het tweede kwartaal van 2019.

Dalende opslag na waardestijging

In de periode van 1 januari 2019 tot aan de introductiedatum van het nieuwe beleid, blijven voor nieuwe – en bestaande klanten die hun rentevaste periode opnieuw moeten vaststellen, de huidige tariefklassen en risico-opslagen gelden. De nieuwe tariefklassen en bijbehorende risico-opslagen gelden vanaf het moment van introductie. Dan wordt het voor klanten tevens mogelijk om, gedurende de rentevaste periode en door waardestijging van de woning, in aanmerking te komen voor een lagere risico-opslag.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.