NN: Veranderingen bij Inkomen Collectief

0

Nationale-Nederlanden past haar producten van Inkomen Collectief aan. Als eerste stap zijn per 1 juni de verzekeringen WIA Arbeidsongeschiktheidspensioen (AOP) en WGA Hiaat Uitgebreid aangescherpt. De komende maanden volgen verdere aanpassingen.

Igno Schings (foto), directeur Inkomen Collectief: “De inkomensmarkt dynamisch. De veranderende markt vraagt om goede afstemming en permanente flexibiliteit. Samen met klanten en onze adviseurs houden we Nederland vitaal en veerkrachtig, met oplossingen van nu.”

WIA-instroom

De afgelopen jaren laat de WIA-instroom van arbeidsongeschikte werknemers een stijging zien. Dit komt onder meer door de dynamiek rondom maatschappelijke ontwikkelingen en aanpassingen op het gebied van wet- en regelgeving. Deze trends maken het belangrijker om financiële zekerheid voor werkgevers en werknemers goed geregeld te hebben. Schings: “Een financieel vangnet moet zekerheid en rust met zich meebrengen, ook voor als het onverhoopt toch een keer misgaat. Daarom hebben we na samenspraak met en feedback van onze adviseurs onder dezelfde dekking het tarief aangescherpt en het product vereenvoudigd. Door minder data uit te vragen bij een offerte bieden we meer snelheid en gemak.”

Veranderingen WIA AOP

  • Snelheid en gemak: NN vraagt minder gegevens uit waardoor offertes sneller worden uitgebracht.
  • Prijsstelling: meer differentiatie in onder andere salaris en bedrijfstak.
  • Prijsverlaging: in ruim 55% van de bedrijfstakken wordt het gemiddelde tarief verlaagd.

Verandering WGA Hiaat Uitgebreid

  • Prijsverlaging: in ruim 55% van de bedrijfstakken wordt het gemiddelde tarief verlaagd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.