NN steunt landelijke campagne Geldfit

0

De verwachte toename van het aantal huishoudens met financiële problemen door de aanhoudende coronacrisis, is voor Nationale-Nederlanden aanleiding om zowel financieel als door inzet van de eigen kanalen bij te dragen aan de landelijke campagne Geldfit van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR).

Ook Nationale-Nederlanden wijst klanten met een betalingsachterstand voortaan op deze route voor passende schuldpreventie of -hulp bij de NSR. De landelijke campagne van NSR is gericht op het activeren van mensen met (beginnende) financiële problemen en heeft als doestelling om twee keer zoveel mensen met schuldzorgen naar passende hulp te leiden.

Voorkomen en terugdringen

Martin Suithoff, directeur NSR, is blij met de aansluiting van Nationale-Nederlanden. “Dat versterkt onze maatschappelijke impact enorm. Banken en verzekeraars kunnen veel betekenen in het voorkomen en terugdringen van de schuldenproblematiek door mensen tijdig naar de route te leiden. Een belangrijke rol speelt de persoonlijke behandelaar, die klanten met structurele betalingsproblemen rechtstreeks kan bereiken.”

De Nederlandse Schuldhulproute werkt samen met gemeenten, bedrijven en schuldhulporganisaties aan één centrale schuldhulproute. De route verwijst mensen via Geldfit.nl en telefoonnummer 0800-8115 naar passende (lokale) hulp, van preventie tot hulpverlening. Zo helpt de NSR voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot schulden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.