NN Senioren Verhuisregeling

0

Met de introductie van de Senioren Verhuisregeling biedt Nationale-Nederlanden senioren van 57 jaar en ouder een extra financieringsmogelijkheid. Het product kan met name interessant zijn voor hypotheekaanvragers die binnen tien jaar met pensioen gaan of al met pensioen zijn.

Bij een hypotheekaanvraag via de Senioren Verhuisregeling kijkt Nationale-Nederlanden naar de werkelijke bruto maandlasten voor de nieuwe koopwoning. Tevens wordt er rekening gehouden met het inkomen dat al zeker is na pensionering. Als de nieuwe bruto maandlasten lager of gelijk zijn aan de bruto maandlasten van de huidige hypotheek, dan is een nieuwe hypotheek met dit nieuwe product vaak toch mogelijk, schrijft de kredietverstrekker in een toelichting. “Op basis van de persoonlijke situatie wordt beoordeeld of de nieuwe hypotheek verantwoord is en de nieuwe woning gekocht kan worden.”

Voorwaarden

De Verhuisregeling is speciaal voor senioren die nu al een koopwoning bezitten of hun koopwoning recent hebben verkocht en in hetzelfde of het volgende kalenderjaar de hypotheek voor de nieuwe woning laten passeren bij de notaris.

Voor de berekening van de werkelijke bruto maandlasten mogen ook – indien van toepassing – de periodieke erfpachtcanon worden meegenomen. Bij naderend pensioen worden toekomstige lijfrente-uitkeringen niet meegenomen bij de berekening van het toekomstig inkomen uit een lijfrenteproduct. Als de aanvrager op het moment van aanvragen al met pensioen is én er is sprake van een lijfrente-uitkering, dan kan deze alleen worden meegenomen in de inkomensberekening als de looptijd van de hypotheek korter is of gelijk aan de looptijd van de lijfrente-uitkering. De financiering is maximaal zes keer het bruto jaarinkomen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.