NN: ‘Ruim 22.000 schademeldingen na februaristormen’

0

De stormen Dudley, Eunice en Franklin hebben tot nu toe bij Nationale-Nederlanden en de labels Ohra, ABN Amro Verzekeringen, ING Verzekeren en SNS Verzekeren geleid tot 22.000 zakelijke en particuliere schademeldingen. Dit aantal zal volgens de verzeleraars verder oplopen.

Zo veel als mogelijk worden kleine meldingen direct afgehandeld zodat verzekerden zelf hun schade kunnen herstellen of een hersteller kunnen inschakelen. Voor grotere schades zet de verzekeraar herstellers en experts in. Noodvoorzieningen aan bijvoorbeeld daken hebben de afgelopen dagen voorrang gekregen en als dit door de grote drukte niet mogelijk was, zijn tijdelijke alternatieven aangeboden om klanten in nood te helpen.

Beter voorbereid

“Ondanks de grote hoeveelheid schades en de verwachting dat het aantal meldingen nog verder zal oplopen, is de indruk van de eerste dagen dat Nederland beter voorbereid was op deze stormen dan in 2018. De waarschuwingen van het KNMI, code Rood en het 112-alarm van de overheid, en ook de vele preventieoproepen van de verzekeraars, hebben hier aan bijgedragen. Zo is op dit moment het aantal schades aan auto’s beperkter omdat meer mensen thuisbleven”, aldus NN.

300 schadebehandelaars

“Bij alle labels zijn goede voorbereidingen getroffen. Op dit moment werken de labels met ruim 300 schadebehandelaars en daarnaast nog expertise bureaus en hulpdiensten aan een zo spoedig mogelijke afwikkeling van de ingediende schades. Veel schades komen binnen bij de verzekeringsadviseurs of gevolmachtigde agenten, die zelf hun klanten goed op weg helpen. Inmiddels is 10% van de claims door de labels afgerond. De naweeën van de storm zullen nog maanden voortduren. Door het grote beroep op dakdekkers, aannemers en schadeherstelbedrijven zullen veel schades ook op een later moment pas hersteld kunnen worden”, aldus NN. De meldingen betreffen met name schade aan huizen, tuinen, bij agrariërs en bedrijfsruimtes. Tot nu toe zijn een paar honderd schades gemeld aan voertuigen, merendeel veroorzaakt door weggewaaide takken en ander losvliegend materiaal.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.