NN-polis voor webshophouders

0

Om webshophouders te beschermen tegen omzetderving door uitval van de website, bijvoorbeeld als gevolg van cybercrime, biedt Nationale-Nederlanden vanaf vandaag naar eigen zeggen als eerste hiertegen een verzekeringsdekking aan. Deze dekking is ondergebracht in het Zekerheidspakket, waarmee ondernemers zich tevens kunnen indekken tegen algemene schades door bijvoorbeeld brand of wateroverlast.

Eén op de vijf webwinkels heeft last van cybercrime, blijkt uit onderzoek van TNS Nipo, in opdracht van Nationale-Nederlanden. Door onbekendheid met de gevolgen hiervan is ongeveer 80% van de webshopeigenaren niet verzekerd tegen digitale diefstal, virusaanvallen, hacking of diefstal van klanteninformatie en betaalgegevens. Ondanks dat de omzet van de online winkelmarkt stijgt, staat risicomanagement niet bepaald hoog op de agenda van webshophouders. Negen van de tien maakt geen analyse van bedrijfsrisico’s.

De webwinkeliers vertrouwen er doorgaans op dat ze de gevolgen van calamiteiten met eigen middelen kunnen opvangen. Alleen inbraak (51%), brand (48%) en in mindere mate blikseminslag (35%), aansprakelijkheid (34%) en arbeidsongeschiktheid (29%) zijn verzekerd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.