NN Pensioen test Salaris Pakket Aansluiting

0

Na een pilotfase gaat Nationale-Nederlanden Pensioen de Salaris Pakket Aansluiting (SPA) aanbieden aan meer klanten. Met dit pakket worden mutaties in de salarisadministratie bij de werkgever automatisch gekoppeld aan de pensioenadministratie bij de verzekeraar.

NN Pensioen is in augustus gestart met de pilot. Aanleiding was een onderzoek onder 25 grote pensioenklanten naar het gebruik van de pensioenportal van Nationale-Nederlanden. Daaruit kwam de wens naar voren om diverse mutaties niet meer handmatig te hoeven invullen, maar dit te automatiseren.

Salarispakketten

Het is de bedoeling om de koppeling ook mogelijk te maken voor andere pensioenuitvoerders en aan te sluiten op de gangbare salarispakketten. Er zijn al afspraken gemaakt met SD Worx, ADP, SAP en Nmbrs. Deze partijen zijn betrokken bij de pilot.

“We zitten nu nog in de pilotfase, volgend jaar gaan we de SPA aan meer werkgevers aanbieden, en meer producten, pakketten en mutaties ondersteunen”, zegt Adwin Rip, senior business analist bij Nationale-Nederlanden en projectleider van SPA. “Wij zijn ervan overtuigd dat dit een ontwikkeling is waar de hele markt van gaat profiteren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.