NN ontvangt keurmerk mkb verzuim-ontzorgverzekering

0

Nationale-Nederlanden heeft het keurmerk mkb verzuim-ontzorgverzekering gekregen. Dit is toegekend aan de aanvullende module op het bestaande NN Verzuimpakket Werkgever. De onlangs gelanceerde module mkb-uitgebreid voldoet aan de vereisten zoals deze zijn geformuleerd in het productconvenant van MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO-Nederland en het Verbond van Verzekeraars.

Aanleiding voor de aanvullende module is een convenant van eind 2018 tussen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, MKB-Nederland en het Verbond van Verzekeraars. Werkgevers behouden de verplichting om twee jaar lang loon door te betalen aan zieke werknemers. Deze prikkel om ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, en om de zieke werknemer zo snel mogelijk te re-integreren, ervaren vooral kleine werkgevers als last.

De mkb verzuim-ontzorgverzekering van Nationale-Nederlanden onderscheidt zich met meer keuzevrijheid voor klanten. Klanten kunnen kiezen uit vier arbodiensten: Keerpunt, Zorg van de Zaak, ArboNed en ArboDuo. Verder biedt de aanvullende module mkb uitgebreid zoals afgesproken in het convenant: extra premiestabiliteit, extra casemanagement door één en dezelfde casemanager, Poortwachtergarantie en 100% interventievergoeding. Vanaf oktober 2019 kunnen adviseurs deze mkb uitgebreid module afsluiten voor hun klanten. De ingangsdatum is 1 januari 2020.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.