NN onderzoekt rijgedrag

0

Een meerderheid van de automobilisten (54% man, 51 % vrouw) geeft toe het gaspedaal weleens te diep in te trappen. Ook stapt 1 op de 5 Nederlanders te moe achter het stuur. Dit blijkt uit een onderzoek naar rijgedrag in Nederland van Nationale-Nederlanden, uitgevoerd door DirectResearch.

Woon-werkverkeer is met 41% de voornaamste reden waarvoor Nederlanders in de auto stappen. De auto wordt dan ook vooral functioneel en praktisch gezien. Automobilisten die de auto voor recreatieve doeleinden gebruiken – volgens dit onderzoek circa 10% van de rijdende Nederlanders- hechten juist meer emotionele waarde aan hun auto.

Ergernissen in het verkeer

Bijna de helft van de 800 ondervraagde automobilisten (47%) vindt bumperklevers achter zich vervelend, op de voet gevolgd door medeweggebruikers die hun telefoon achter het stuur gebruiken (37%). Ook vinden Nederlanders onnodige linksrijders irritant (34%) en ergert 32% zich aan bestuurders die hun richting niet aangeven. Aan een automobilist die voor groen blijft stilstaan ergeren we ons het minst (5%).

32% van de mannen die aan het onderzoek deelnamen zegt nog nooit schade te hebben gereden, terwijl 49% van de vrouwen naar eigen zeggen schadevrij rijdt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.