NN neemt levensverzekeringsactiviteiten over van AAV

0

NN Group neemt voor 253 miljoen euro de levensverzekeringsactiviteiten over van ABN Amro Verzekeringen (AAV). Dit is een joint venture tussen NN Group (51%) en ABN Amro Bank (49%). De activiteiten worden ondergebracht bij NN Life & Pensions. AAV gaat zich concentreren op de schadeverzekeringsactiviteiten en de werkzaamheden als intermediair.

Leon van Riet, CEO NN Netherlands Life & Pensions en lid van de Raad van Bestuur van NN Group: “De transactie is in lijn met onze strategie om verdere efficiencyverbeteringen te bereiken door gebruik te maken van onze bestaande closed book capaciteiten. Wij zijn verheugd dat wij onze succesvolle samenwerking met ABN Amro Bank kunnen voortzetten en kijken ernaar uit om de groeistrategie van AAV verder te ondersteunen.”

Strategische beweging

Edwin Grutterink (foto), CEO ABN Amro Verzekeringen: “Voor ons bedrijf is de verkoop van de levensverzekeringsportefeuille een belangrijke strategische beweging voor de toekomst. Het bepaalt tevens dat AAV zich volledig kan richten op schade en ons intermediair bedrijf, waar we nog veel groeikansen zien. Verdere digitalisering en verduurzaming gaan ons hierbij helpen. Als bankverzekeraar hebben we een unieke positie in de markt waarin we onze expertises kunnen combineren om op relevante momenten klanten altijd een passende oplossing te bieden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.