NN lanceert slimme mkb-cyberoplossing

0

Nationale-Nederlanden en MMOX lanceren een alles-in-één-cyberbescherming voor het mkb. MMOX Smart is een combinatie van slimme software aan de poort, herstelservice voor het geval het toch misgaat en een verzekering van Hiscox die de kosten hiervan dekt.

Sparklab – het innovatielab van Nationale-Nederlanden – doet via het Nederlands Cyber Collectief al geruime tijd cyber security pilots met het mkb. Kokke van der Werf, directeur NN Sparklab: “Die pilots laten zien dat ondernemers zelf de controle willen houden óf het liefst alles uit handen geven. MMOX Smart is ontwikkeld voor de laatste groep, een service voor cyber security zonder dat de ondernemer zijn hoofd er over hoeft te breken.”

Het product

Het eerste onderdeel van MMOX Smart is het Cyber Defence Center. Een box met slimme software die als een poortwachter voor een bedrijfsnetwerk wordt aangesloten. Het vangt potentiële dreigingen af voordat ze in het netwerk belanden en filtert wat niet in het netwerk thuishoort. MMOX beschermt al enkele jaren met een soortgelijk product corporates en (overheids)instellingen tegen cyberaanvallen.

De samenwerking van Sparklab met MMOX Smart biedt de ondernemer als tweede onderdeel ‘de garantie’ dat eventuele schade hersteld wordt door experts van MMOX of door experts van de IT-leverancier van de ondernemer. De verzekering dekt als derde onderdeel van het ontzorgingstraject behalve de kosten voor deze herstelwerkzaamheden, ook de indirecte schade. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een verzekering van Hiscox.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.