NN laat biologische verbinding los in verlofregeling

0

Vanaf 1 augustus maakt NN alle verlofvormen voor ouder en kind inclusief voor alle medewerkers in Nederland en worden de verlofregelingen daarop aangepast. “Bij NN vinden we dat alle kinderen recht hebben op hechting en binding binnen het gezin, ongeacht de samenstelling van het gezin.”

Op dit moment volVanaf 1 augustus maakt NN alle verlofvormen voor ouder en kind inclusief voor alle medewerkers in Nederland en worden de verlofregelingen daarop aangepast. “Bij NN vinden we dat alle kinderen recht hebben op hechting en binding binnen het gezin, ongeacht de samenstelling van het gezingt NN de Wet Arbeid en Zorg met de daarin beschreven verlofvormen. Daarbij kent NN al een ruimere regeling voor adoptie- en geboorteverlof. “Deze verlofvormen zijn echter nog gebaseerd op de biologische verbinding van vader, moeder en kind. Kijkend naar de veelvoud van gezinssamenstellingen in de huidige maatschappij en dus ook binnen NN, sluit dit niet meer aan bij onze visie op diversiteit en inclusie”, aldus NN.

Het doel van de aangepaste verlofregelingen is dat alle (nieuwgeboren) kinderen dezelfde hechtingsduur krijgen, ongeacht de wijze waarop zij onderdeel van een gezin zijn geworden. Door deze nieuwe regelingen in te voeren wordt het minimale verlof voor alle gezinnen gelijkgetrokken. Het wijzigen van de verlofregelingen wordt ondersteund door de vakorganisaties FNV Finance, CNV Vakmensen en De Unie.

Pride week

NN maakt dit nieuws wereldkundig in de Pride week. Bernadette Moors, HR-directeur NN Nederland: “In deze Pride week staan we met nadruk stil bij het belang van een diverse en inclusieve samenleving. Gelijk verlof voor alle gezinnen is een revelante stap hiervoor. We willen dat alle gezinnen waar een kindje komt de tijd hebben om samen te zijn en het nieuwe gezin te vieren. Of het kindje via de traditionele manier is geboren, of via bijvoorbeeld draagmoederschap of adoptie speelt geen rol.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.