NN IP neemt meerderheidsbelang in Venn Hypotheken

0

NN Investment Partners heeft een meerderheidsbelang verkregen in Venn Hypotheken, naast de bestaande aandeelhouders Venn en het management van Venn Hypotheken. NN IP is hiertoe een partnerschap aangegaan met het Britse moederbedrijf Venn Partners. 

Met deze acquisitie zegt NN IP de mogelijkheden te verbreden voor institutionele beleggers om naast het NN Dutch Residential Mortgage Fund te investeren in Nederlandse hypotheken. NN IP belegt sinds 2015 namens haar klanten in Nederlandse hypotheken en ziet goede mogelijkheden om aanvullende beleggingsstrategieën in Nederlandse hypotheken te ontwikkelen. Venn Hypotheken biedt institutionele beleggers toegang tot de Nederlandse hypotheekproducten. Met het meerderheidsbelang in Venn Hypotheken beschikt NN IP naar eigen zeggen over een aanvullend aanbod voor haar klanten, die de voorkeur geven aan een investeringsmandaat boven een fonds.

Venn Hypotheken is opgericht door Venn, een vermogensbeheerder, gespecialiseerd in vastgoedfinanciering. Venn heeft tot op heden meer dan 1 miljard euro geïnvesteerd in hypotheken die door Venn Hypotheken zijn verstrekt. Ook in de toekomst blijft Venn Hypotheken leningen verstrekken voor Venn’s Cartesian securitisatieprogramma.

“De kwaliteit, reputatie en ervaring van het management team van Venn Hypotheken op het gebied van Nederlandse hypotheken, gecombineerd met de robuuste vermogensbeheercapaciteiten van NN IP, resulteert in een uniek aanbod voor institutionele beleggers”, stellen de partijen in een persbericht.

Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer bij NN Investment Partners: ‘Wij hebben een sterke aanwezigheid en expertise in de hypotheeksector en zijn verheugd om ons aanbod te kunnen verrijken. Deze samenwerking geeft ons toegang tot extra investeringsmogelijkheden in Nederlandse hypotheken. Het past binnen onze overtuiging om continu te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de wensen van onze klanten te vervullen.’

Marc de Moor, CEO van Venn Hypotheken: ‘Onze samenwerking met NN IP is belangrijk voor een verdere groei als hypotheekaanbieder. De reputatie en merkbekendheid van NN IP voegt bovendien grote waarde toe aan Venn Hypotheken en versterkt het vertrouwen bij financieel adviseurs en klanten.’

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.