NN introduceert direct af te sluiten ORV

0

Nationale-Nederlanden heeft deze maand een direct af te sluiten overlijdensrisicoverzekering (ORV) gelanceerd. Hiermee wil de verzekeraar zich direct richten op klanten die de ORV als nabestaandenvoorziening willen afsluiten.

“Uit marktonderzoek blijkt dat deze klanten vaker kiezen om de polis direct bij de aanbieder af te sluiten”, vertelt Martijn Hoogeweegen (foto), directeur Individueel Leven Services (ILS) bij Nationale-Nederlanden aan InFinance.

Geen concurrentie

Het execution only-product is volgens Hoogeweegen in ieder geval niet bedoeld als concurrentie met het intermediaire kanaal. “De mogelijkheden van het nieuwe directe product zijn minder uitgebreid dan wanneer het via de adviseur wordt afgesloten. Het verzekerd kapitaal is bijvoorbeeld beperkt tot 1 miljoen euro, er is maximaal één verzekeringnemer mogelijk en er is geen keuze in begunstiging.”

Via de adviseur

De ORV in verband met de aankoop van de eigen woning wordt voornamelijk via de adviseur afgesloten. Ook een zakelijke ORV, de mogelijkheid tot premiesplitsing, bijzondere begunstiging of verpanding, kan uitsluitend via de adviseur afgesloten worden.

“De markt voor overlijdensrisicoverzekeringen is erg dynamisch en kent een flinke concurrentie op prijsniveau”, stelt de NN-directeur. “Je ziet dat marktpartijen daarom op zoek gaan naar vernieuwing. Ik verwacht de komende jaren dan ook veel technische ontwikkelingen om de effectiviteit en de efficiëntie nog verder te vergroten. In deze competitieve ORV-markt blijft Nationale-Nederlanden momenteel winstgevend met een top-3 positie. Dat is ons gelukt dankzij een goed product, slimme IT-oplossingen, beperkte kosten en een goede relatie met het intermediair.”

e-InFinance

In de nieuwe e-InFinance wordt komende donderdag het hele interview met Hoogeweegen gepubliceerd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.