NN Group verkoopt NN IP aan Goldman Sachs

0

NN Group verkoopt zijn NN Investment Partners (NN IP) aan Goldman Sachs Group. De Amerikaanse zakenbank betaalt 1,7 miljard euro. Als onderdeel van de overeenkomst gaan NN Group en Goldman Sachs Asset Management een strategisch partnerschap van tien jaar aan, waarbij het gecombineerde bedrijf vermogensbeheerdiensten zal blijven leveren aan NN Group. Satish Bapat zal terugtreden als lid van de Raad van Bestuur van NN Group. Hij blijft als CEO leiding geven aan NN IP.

David Knibbe (foto), CEO van NN Group: “NN Group en NN IP hebben een langdurige en succesvolle gedeelde geschiedenis. We waarderen de sterke en constructieve relatie die we hebben en we kijken ernaar uit om deze in een nieuwe vorm uit te bouwen. Deze transactie brengt twee internationale vermogensbeheerders samen, elk met vele decennia aan beleggingservaring. We hebben een sterke en professionele partner gevonden in Goldman Sachs, die een omgeving biedt waarin onze NN IP-collega’s kunnen blijven bloeien, ondertussen zullen de gecombineerde beleggingsexpertise en schaal het serviceaanbod aan de klanten van NN IP, waaronder NN Group, verbeteren. Deze transactie geeft ons ook meer mogelijkheden om een breder scala aan vermogensbeheerproposities voor onze klanten te ontwikkelen. Onze ESG aanpak en ambities blijven ongewijzigd en Goldman Sachs deelt onze inzet voor verantwoord beleggen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.