NN Group koopt verzekeringsmakelaar Heinenoord

0

NN Group neemt voor een totaalbedrag van 176 miljoen euro een 70%-belang in verzekeringsmakelaar en serviceprovider Heinenoord. De overname omvat tevens een optiestructuur om de resterende 30% van de aandelen binnen vier jaar door NN te laten overnemen.

Heinenoord is een van de grootste verzekeringsmakelaars en serviceproviders en is actief als verzekeringsadviseur, volmachtbedrijf en beursmakelaar voor een breed scala aan schadeverzekeringsproducten. Heinenoord werkt met diverse verzekeraars samen en bedient zowel de mkb- als de retailmarkt. Daarnaast is Heinenoord actief als serviceprovider met een netwerk van ongeveer 500 onafhankelijke adviseurs. Het dienstenpakket bestaat onder andere uit polisadministratie, acceptatiediensten en schadebehandeling. De overname is afhankelijk van goedkeuring door toezichthouders en de antitrustwetgeving en zal naar verwachting eind 2021 worden afgerond.

NN steviger in het zadel

Het aandelenbelang wordt overgenomen van Qmulus Invest bv en AS Holding bv. Daarnaast herfinanciert NN de uitstaande schuld aan Heinenoord voor een bedrag van 129 miljoen euro. David Knibbe, CEO NN Group: “NN gelooft sterk in de toekomst van de intermediaire adviesmarkt en de toegevoegde waarde van onafhankelijk advies voor klanten. Het overgrote deel van de distributie van schadeverzekeringen verloopt in Nederland via het intermediaire kanaal. De verzekeringsmarkt verandert snel met nieuwe klantproposities, consolidatie in distributie en digitalisering. Tevens is er een toenemend belang van volmachten en serviceproviders, die een breed scala aan verzekeringsdiensten aanbieden. Aangezien Heinenoord een actieve rol speelt in de waardeketen tussen klanten, traditionele makelaars en verzekeringsmaatschappijen, versterkt deze overname onze distributiemogelijkheden en verstevigt het onze leidende positie op de Nederlandse schadeverzekeringsmarkt.”

Heinenoord zal binnen NN Group haar onafhankelijke positie als verzekeringsmakelaar behouden. NN wil met Heinenoord doorgroeien naar een top-5 positie in Nederland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.