NN Group doet bod op Europese activiteiten van Metlife

0

NN Group heeft gezegd een bod gedaan te hebben om een ​​deel van de Amerikaanse levensverzekeraar MetLife’s activiteiten in Europa over te nemen. Met de deal zou naar verluidt zo’n 740 miljoen dollar zijn gemoeid, meldde persbureau Bloomberg eerder op basis van ingewijden. Beide partijen bevestigen dit bedrag niet.

“In lijn met onze strategie wordt dit gezien als een kans om onze leidende posities te consolideren in aantrekkelijke groeimarkten waarin NN al actief is”, schrijft de verzekeraar in een persbericht. “NN Group zal de markt indien en wanneer nodig verder actualiseren.”

Elliott Investment Management

Volgens Bloomberg zou een overeenkomst over de Poolse en Griekse eenheden van Metlife deze week al bereikt kunnen worden. De berichten komen op het moment dat NN ook een verkoop van zijn divisie voor vermogensbeheer nastreeft. De verzekeraar staat onder druk van de activistische aandeelhouder Elliott Investment Management om meer waarde voor aandeelhouders te creëren. NN had eerder dit jaar ook een bod uitgebracht op de Poolse activiteiten van Aviva.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.