NN geeft klanten meer tijd om te voldoen aan clausules lithium accu’s

0

Nationale-Nederlanden (NN) heeft dit jaar op de zakelijke brandverzekeringen extra clausules geplaatst met preventie-eisen over opslag en het laden van lithium accu’s.

De aanleiding voor de preventie-eisen is de grote kans op brand bij opslag en opladen van deze accu’s. De nieuwe clausules zijn van toepassing op nieuwe én bestaande polissen en gelden voor een groot aantal zakelijke sectoren, waaronder horeca, fietswinkels, groothandels, hoveniers en garages. Na vragen van Adfiz heeft NN heeft aangegeven bestaande klanten meer tijd te gunnen om te voldoen aan de clausules lithium accu’s.

Uitstel

Ludger de Bruijn, senior adviseur Public Affairs en Beleid en bestuurssecretaris van Adfiz: “Het uitstel is gegeven nadat wij signalen hadden gekregen van leden over de uitwerking van de nieuwe eisen in de praktijk. Klanten moeten zich namelijk kunnen voorbereiden op de nieuwe preventie-eisen en, bijvoorbeeld in geval van accu’s, tijd hebben om een oplaadkast aan te schaffen en te installeren waar kan worden opgeladen als er geen personeel aanwezig is. Dit signaal hebben we besproken met NN. De verzekeraar heeft vervolgens – aanvullend op de eerdere informatie – laten weten dat bestaande relaties alsnog een extra half jaar krijgen om aan de nieuwe eisen te voldoen, omdat de clausules niet nu al maar vanaf juni 2024 gelden vanaf contractdatum. Daarmee geeft NN meer tijd zodat adviseurs hun klanten kunnen informeren en voor de klant om een oplaadkast aan te schaffen om te zorgen dat opladen veilig gebeurt. Het is goed om te zien dat NN gehoor geeft aan de geluiden vanuit de praktijk.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.