NN gaat rijgedrag klanten meten

0

Nationale-Nederlanden start met een preventieprogramma voor zakelijke klanten met een wagenpark. De verzekeraar breidt zijn bestaande preventietraject uit met analyses op basis van het rijgedrag van de chauffeur. Daarmee is volgens NN de pilot ‘Rij Wijzer’ een primeur op de zakelijke markt.

Het wagenpark is voor veel bedrijven een van de belangrijkste kostenposten. Aan onderhoud, brandstof, verzekeringen en schades zijn werkgevers jaarlijks aanzienlijke bedragen kwijt. Jan-Michiel Cillessen, Directeur Zakelijk Schade bij Nationale-Nederlanden Velfinzicht: “Het inzichtelijk maken van informatie over het rijgedrag draagt bij aan een gezonde bedrijfsvoering . Het geeft ondernemers inzicht in het kostenverbruik van de voertuigen en in de rijstijl van chauffeurs. Maar de grootste winst komt voort uit het zelfinzicht van de chauffeurs. Tevens draagt een verbeterd rijgedrag bij aan een reductie van de CO2 uitstoot van het wagenpark.”

Meetapparatuur
Om het rijgedrag te meten wordt er meetapparatuur aangesloten in het voertuig. Vervolgens wordt informatie uit het meetapparaat door middel van telematica vertaald in eenvoudig leesbare rapportages voor het management en de chauffeurs. Onder meer het bochtenwerk, de acceleratie en de snelheid worden bijgehouden. Chauffeurs kunnen daarnaast met een app realtime de eigen prestaties aflezen.

In april wordt gestart met een geselecteerde groep wagenparken. De pilot zal een jaar duren en tussentijds in samenwerking met NN en de klanten die meedoen geëvalueerd worden. Na zes maanden worden de eerste resultaten van de pilot verwacht.

Reeds in april 2014 is het gebruik van telematica op de particuliere markt onder de naam ‘Fairzekering’ in de markt gebracht. Nationale-Nederlanden is hier als risicodrager aan verbonden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.