NN: ‘Fysiek advies verduurzaming veel effectiever dan online’

0

Hypotheekadviseurs die fysiek advies geven over woningverduurzaming zijn veel effectiever dan advies dat via een online platform verloopt. Dat concludeert Hans Buursink, Domein Lead Hypotheken & Consumptief Krediet Nationale-Nederlanden, naar aanleiding van een (momenteel nog lopende) pilot.

Dit zei Buursink tijdens de laatste podcast in de serie ‘Inspiratieverhalen’ van Nationale-Nederlanden. Adviseurs die tegenover de klant zitten en advies geven over woningverduurzaming zouden volgens Buursink een conversie van ongeveer 55% behalen, waarbij de klant dus besluit om het huis daadwerkelijk te verduurzamen. Bij online advies duikelt de conversie tot onder de 1%. “De adviseur is een vertrouwd persoon voor de klant. Als er iemand tegenover je zit die weet waar hij het over heeft in jouw specifieke situatie, zijn klanten veel sneller bereid om over te gaan tot actie.”

Visie van Nationale-Nederlanden

In de podcastserie Inspiratieverhalen vertellen adviseurs hoe zij invulling geven aan hun dienstverlening in een veranderende hypotheekmarkt. En hoe ze duurzaamheid onderdeel maken van hun adviesmodel. Uit alle inspiratieverhalen is Siska Danhoff uitgeroepen tot meest inspirerende adviseur van Nederland 2023.

In de laatste aflevering van deze serie staat de visie van Nationale-Nederlanden op de rol van de adviseur bij het verduurzamen van de woningmarkt centraal. Zo stelt Sitske Mauritsz, Directeur Hypotheken & Consumptief Krediet bij Nationale-Nederlanden Bank, dat we klanten optimaal bij woningverduurzaming kunnen helpen als je als hypotheekketen samen optrekt. “Geldverstrekkers hebben een belangrijke rol, maar ook adviseurs hebben een toegevoegde waarde bij het motiveren van klanten om hun woning te verduurzamen.”

De podcast van Nationale-Nederlanden en de vier inspiratieverhalen van adviseurs zijn te beluisteren op nn.nl/inspiratieverhalen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.