NN biedt mkb Cyberverzekering aan

0

Cyberrisk is een steeds grotere bedreiging voor bedrijven. De bakker met een gehackte kassa, een bouwbedrijf waarbij digitale tekeningen worden gestolen en klantenbestanden die op straat komen te liggen. Voorbeelden uit de praktijk, waarvan Nationale-Nederlanden het belangrijk vindt dat haar klanten goed voorbereid zijn op deze nieuwe risico’s. Hiervoor biedt de verzekeraar nu twee oplossingen: een uitgebreid preventieadvies van Perfect Day en een Cyberverzekering.

Gerard van Rooijen, directeur NN Zakelijk Schade: ‘Ook als mkb’er ontkom je er niet aan om serieus naar digitale risico’s te kijken. We weten uit ervaring dat ondernemers de controle willen houden over hun bedrijfsprocessen en onze rol hierin is dat we hen volledig bijstaan op het gebied van cyberveiligheid. De rode draad hierbij is dat de ondernemer zo min mogelijk belast wordt. De concrete cyberveiligheid oplossing die Nationale-Nederlanden nu biedt op het gebied van advies en verzekeren geeft de ondernemer meer zekerheid voor veilige bedrijfsprocessen.’

In januari startte Nationale-Nederlanden het nieuwe cyber veiligheidsbedrijf Perfect Day. Dit bedrijf geeft de klant uitgebreid preventieadvies met een intakegesprek. Een expert van Perfect Day bezoekt de klant, eventueel samen met de verzekeringsadviseur, en brengt in anderhalf uur de risico’s op een hack of datalek in kaart. Hierbij wordt naar de techniek gekeken, maar ook naar de wetgeving, menselijk handelen en de bedrijfsprocessen. Vervolgens krijgt de klant een duidelijk rapport met alle bevindingen en oplossingen.

Met de Cyberverzekering is de ondernemer volgens NN beschermd tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verlies of diefstal van data en andere vormen van cybercriminaliteit. Een volledig pakket, inclusief preventieve scan en 24/7 ondersteuning van professionals bij cyberincidenten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.