NN Bank lanceert groen hypotheeklabel Woonnu

0

Met de introductie van het groene hypotheeklabel Woonnu wil Nationale-Nederlanden Bank inspelen op de groeiende vraag van zowel consumenten als hypotheekadviseurs naar duurzame oplossingen op de woningmarkt. Hypotheekaanbieder Woonnu is een zelfstandige dochteronderneming van NN Bank.

Woonnu wordt vanaf vandaag aangeboden via de hypotheekketens De Hypotheker, De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypotheek Visie en Van Bruggen Adviesgroep. Maar ook via de serviceproviders Home Invest en Flexfront (vanaf 2 september 2020).

Op de website woonnu.nl geeft een verduurzamingscheck consumenten en adviseurs al vóór het afsluiten van de hypotheek een indicatie van de investering in energiebesparende maatregelen, de terugverdientijd, rentekorting én waardevermeerdering van de woning. Patricia Plass, directeur Woonnu: “Ook is het mogelijk een op-maat-gemaakt adviesrapport van een onafhankelijke verduurzamingspartner te ontvangen. Met garanties over de exacte investering en het te behalen energielabel. Deze partner kan de maatregelen uitvoeren en biedt hulp bij het aanvragen van subsidies en het regelen van het nieuwe energielabel. Door de garanties van het verduurzamingsrapport hebben adviseurs bij het aanvragen van de hypotheek inzicht in de totale financieringsbehoefte van de consument.”

Energielabel geeft rentekorting

Woonnu beloont duurzaam wonen met een rentekorting vanaf energielabel B. Die korting ontvangt de consument gedurende de hele looptijd en voor de volledige hypotheek, ook als de hypotheek tussentijds wordt verhoogd. Daarnaast beschikt de Woonnu hypotheek over een automatische rentedaling bij een lagere risicoklasse. Hypotheekaanvragen bij Woonnu worden verwerkt door Quion.

Inversteerders

Woonnu is een hybride regieplatform waarbij institutionele investeerders in de Nederlandse hypotheekmarkt kunnen stappen. Financiering komt niet alleen vanuit investeerders, ook Nationale-Nederlanden zelf is investeerder.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.