NN Bank lanceert Aanvullende PensioenOpbouw

0

Bij Nationale-Nederlanden Bank is het vanaf nu mogelijk zelf te bepalen hoe iemand een aanvullend pensioen opbouwt, met sparen of beleggen of een combinatie hiervan. Het nieuwe product dat dit mogelijk maakt heet: Aanvullende PensioenOpbouw met beheerd beleggen.

Kokke van der Werf, directeur Sparen & Beleggen NN Bank: “Hiermee kunnen zelfstandigen en andere groepen die extra willen sparen of beleggen voor hun pensioen, zekerheid opbouwen voor de toekomst. Uit onderzoek onder onafhankelijke financiële adviseurs blijkt dat er behoefte is aan een pensioenproduct met meer flexibiliteit in vermogensopbouw. Het product is een combinatie van het beste van twee werelden en ontstaan vanuit de behoefte uit de markt. Uit het onderzoek blijkt dat de combinatie van sparen en beleggen bij een pensioenproduct gewild is; de adviseurs geven aan dat de mogelijkheid voor een hoger rendement aanspreekt bij klanten. Met dit product bouwen klanten vermogen op in de derde pijler en ondersteunen we onze klanten met hun financiële toekomst.”

Koopkrachtdaling

Volgens Van der Werf sluit het nieuwe product aan op het veranderende pensioenlandschap en de pensioenbehoefte van Nederlanders. “Mensen willen eerder met pensioen maar ook hun levensstandaard behouden en merken vervolgens dat de eerste en tweede pijler dit niet altijd kunnen garanderen. Hierbij wordt de koopkrachtdaling vaak nog vergeten. Er is meer eigen geld nodig om te kunnen blijven leven zoals men dit gewend is. Extra sparen en/of beleggen wordt hierdoor belangrijker. Nieuwe manieren van werken en op tijd het pensioen inrichten, vragen om flexibele oplossingen voor vermogensopbouw en -opname. Helaas bereidt de gemiddelde Nederlander zich slecht voor op zijn latere financiële toekomst. Met het aanvullende pensioenproduct proberen we het voor mensen zo makkelijk mogelijk te maken om hun financiële toekomst veilig te stellen.”

Sexy onderwerp

“Het nieuwe aanvullende pensioenproduct is passend en geschikt voor mensen die een bestaand pensioen willen aanvullen omdat zij bijvoorbeeld een pensioengat hebben” zegt Van der Werf. “Ook voor zelfstandigen die zelf verantwoordelijk zijn voor hun oudedagsvoorziening biedt dit product uitkomst. Zelf actie ondernemen bij een dergelijke derdepijlerpensioen is van groot belang, maar de praktijk leert dat dit nog te weinig gebeurt. Hier ligt enerzijds een rol voor werkgevers, maar ook voor het intermediair. Het zou heel mooi zijn als een adviseur dit onderwerp bij elk gesprek met de klant aansnijdt. Iedereen heeft een goede pensioenopbouw hard nodig, eigenlijk moet het aanvullend pensioen een sexy onderwerp worden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.