NLG schrapt verplichte deelname inkomensvolmacht

0

Voor de 13 advieskantoren die zijn aangesloten bij NLG Groep komt per 1 januari 2022 de verplichte deelname aan NLG Pensioen, NLG Arbo en NLG Inkomensvolmacht te vervallen. Voorzitter René Mandos (foto) verwacht dat dit met name impact zal hebben voor het gezamenlijke inkomensvolmachtbedrijf.

In een bijzondere ledenvergadering hebben de leden van NLG vorige week unaniem besloten hun lidmaatschapsverplichtingen aan te passen. Door autonome groei en overnames hebben sommige leden een omvang bereikt, waarbij sommige lidmaatschapseisen kunnen gaan knellen. Besloten is om deze eisen op te heffen en dan niet alleen voor de grootste leden maar voor alle leden.

De NLG Groep bestaat uit de onderdelen: NLG Volmacht, NLG Arbo, NLG Pensioen, NLG Werk, NLG HRM en NLG Verzekeringen. De gezamenlijke premieomzet bedraagt meer dan 600 miljoen euro. Hiermee behoort NLG in omzet tot de grotere intermediairbedrijven van Nederland.

Zelfstandig of gezamenlijk

Concreet komt de versoepeling van de lidmaatschapseisen er op neer dat verplichte deelname aan de drie NLG-ondernemingen op het gebied van pensioen, arbo en inkomensvolmacht per 1 januari 2022 niet meer van toepassing is. Met name ten aanzien van het opheffen van de verplichting voor deelname aan het gezamenlijke inkomensvolmachtbedrijf verwacht voorzitter René Mandos enkele verschuivingen: “Binnen onze achterban zijn sommige kantoren zo sterk gegroeid dat zij eigenstandige inkomensportefeuilles beheren van tussen de tien en twintig miljoen euro premie. Zij onderzoeken of het zelfstandig hierin verder gaan, hen beter past dan in gezamenlijkheid.

Uiteraard is deze overweging voor alle NLG-leden van toepassing. Mijn verwachting is echter, dat de meeste leden elkaar in grote mate blijven vinden in de huidige manier van samenwerken of in een wat aangepastere vorm. Daardoor zal het lidmaatschap voor alle leden wat comfortabeler aanvoelen, nu knelde het voor enkelen.”

 Voorkeuren onderzoeken

NLG rondt deze maand een intern onderzoek af naar waar de onderlinge specifieke voorkeuren van de leden liggen (inkomensvolmacht in eigen of gezamenlijk bedrijf). Ook vinden overleggen met betrokken verzekeraars plaats. Bij NLG Pensioen en NLG Arbo zullen de versoepelingen van de lidmaatschapseisen op korte termijn niet tot grote bewegingen leiden, verwacht Mandos. “De omvang van de deelnemers in deze disciplines is onderling evenwichtiger, dus zijn de belangen ook gelijkluidender.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.