NL in top 3 woningprijsontwikkeling

0

Nederlandse woningprijzen zijn in 2017 met 8,2% zijn gestegen en komen daarmee terecht in de top 3 van West-Europa.

Dit blijkt uit onderzoek van Calcasa. Dat bedrijf vergeleek de Nederlandse woningprijsontwikkeling met die van andere West-Europese landen. In deze vergelijking werden alle grote lidstaten van de EU meegenomen, plus Noorwegen en Zwitserland.

Uit dit onderzoek blijkt dat alleen Portugal en Ierland Nederland voorgingen, met een prijsontwikkeling van respectievelijk 12,5 en 11,8% over 2017. Calcasa: “Deze beide landen werden samen met Italië, Griekenland en Spanje het hardst door de kredietcrisis getroffen. Dit had uiteraard ook zijn weerslag op de woningprijzen. Van deze landen liggen de woningprijzen in Portugal en Ierland als enige weer boven het niveau van vóór de kredietcrisis.”

Drie jaar

In vergelijking met de gemiddelde woningprijsontwikkeling in de Europese Unie doet Nederland het de laatste drie jaar duidelijk beter. De afgelopen drie jaar is de gemiddelde woningprijs in Nederland met 20,9% gestegen. Alleen in Ierland, Portugal en Zweden zijn de woningprijzen harder gestegen, met respectievelijk 29,8, 29,1 en 29,1%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.