NL-klanten Lloyds Bank naar Duitsland

0

Met de Brexit in het vooruitzicht draagt Bank of Scotland plc de Nederlandse spaar- en hypotheekactiviteiten over aan Lloyds Bank GmbH. Deze nieuwe bank op Europees grondgebied heeft een bankvergunning in Duitsland en staat onder toezicht van de Duitse toezichthouder BaFin.

Op 25 maart 2019 vindt de contractuele overdracht van de Nederlandse hypotheken, en daarmee alle rechten en plichten die daar uit voortvloeien, van Bank of Scotland plc naar Lloyds Bank GmbH plaats. Michiel van der Linde, Manager Intermediaire Distributie & Service bij Lloyds Bank, benadrukt dat klanten in de praktijk weinig van deze verandering gaan merken. Vanaf die datum worden nieuwe hypotheekaanbiedingen uitgebracht via Lloyds Bank GmbH. Voor klanten die vóór 25 maart 2019 een hypotheekaanbieding hebben ontvangen, geldt dat hun hypotheek nog zal passeren bij Lloyds Hypotheken B.V. Die producten zullen op een later moment worden overgedragen aan Lloyds Bank GmbH.

Lloyds Bank is in Nederland een handelsnaam van Bank of Scotland plc en van Lloyds Hypotheken B.V., beide zijn onderdeel van de Engelse Lloyds Banking Group. De Nederlandse activiteiten staan straks zowel onder Duits als Nederlands toezicht van DNB en AFM.

Europese paspoorten

Op de Nederlandse website geeft Lloyds Bank een uitgebreide toelichting op deze stap. “Bank of Scotland plc is een Britse bank die in Nederland en Duitsland werkt met Europese paspoorten. Nadat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten, zijn deze Europese paspoorten waarschijnlijk niet meer geldig. Daarom zal Bank of Scotland plc de spaar- en hypotheekactiviteiten van haar Nederlandse en Duitse bijkantoren overdragen aan Lloyds Bank GmbH. De met u gemaakte afspraken veranderen inhoudelijk niet en de benodigde wijzigingen in het kadaster en eventuele verpandingen van verzekeringen worden door ons geregeld. De dienstverlening rondom uw hypotheek blijft ongewijzigd en dezelfde mensen blijven voor u werken.”

Spaargeld

De overdracht van spaarrekeningen aan Lloyds Bank GmbH vindt ook plaats op 25 maart 2019. Spaargeld bij Lloyds Bank GmbH is gegarandeerd via het Duitse wettelijke garantiestelsel, het Entschädigungseinrichtung deutscher Bank (EdB) tot een maximum van 100.000 euro.

Nieuwe productvoorwaarden

Nadat de producten zijn overgedragen van Bank of Scotland plc aan Lloyds Bank GmbH, worden nieuwe voorwaarden van kracht. Deze zijn gelijk aan de huidige voorwaarden, op de naam- en nummerwijzigingen na van de bankinstelling, toezichthouder en depositogarantiestelsel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.