NIVRE waarschuwt voor misbruik registervermelding

0

Het Nederlands Instituut Van Register Experts (Nivre) waarschuwt voor schade-experts die niet of niet meer staan ingeschreven in het Nivre-register, maar zich toch uitgeven als Register-Expert. Daarbij wordt soms zelfs gebruik gemaakt van het officiële logo.

Er staan op dit moment zo’n 1.800 schadeprofessionals als Register-Expert (afgekort: re) ingeschreven in het register van de Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts. Aan die vermelding worden strenge eisen gesteld en de expert moet aan een groot aantal criteria voldoen om ingeschreven te kunnen worden. Deze eisen hebben vooral te maken met zaken als vakkennis, ervaring en ethiek. Hierbij wordt vooral gekeken naar opleidingen, of de betreffende persoon minimaal 3 jaar ervaring heeft in het vak en naar gedrag (VOG). Alle ingeschrevenen dienen hun kennis up-to-date te houden. Dit doen ze door middel van een uitgebreid programma voor permanente educatie.

Misbruik keurmerk

“Het feit dat het Nivre-keurmerk zo garant staat voor kwaliteit is zowel een voordeel als een nadeel. Hij kan namelijk ook misbruikt worden, en dit gebeurt steeds vaker”, aldus de stichting in een toelichting. Nivre hoopt met deze waarschuwing mensen en bedrijven te bewegen vooraf eerst het register te raadplegen.

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.