Nivre: hoog aantal miljoenenbranden

0

In het eerste kwartaal van 2013 deden zich in ons land 35 grote branden voor waarbij de schade wordt geraamd op één miljoen euro of meer. Dat is sinds 2003 het hoogste aantal miljoenenbranden dat heeft plaatsgevonden in de eerste drie maanden van het jaar. De 35 branden uit het eerste kwartaal van dit jaar zorgen naar verwachting voor een totale schadelast van 99 miljoen euro. Dat is na 2003 (223 miljoen euro) en 2011 (134 miljoen euro), de grootste schadelast voor verzekeraars in de afgelopen jaren. Dat zijn enkele uitkomsten die naar voren komen uit de meest recente registratie van de grote branden, die tot stand is gekomen in samenwerking met de bij het NIVRE aangesloten expertisebureaus, expertiseorganisaties van verzekeraars en met verzekeraars.

Er deden zich in het eerste kwartaal van dit jaar geen extreem grote calamiteiten voor. De grootste schade deed zich voor op 19 februari jongstleden bij een brand in een metaalverwerkingsbedrijf in Helmond: schaderaming elf miljoen euro. Op de tweede plaats volgt een brand op 30 januari in het Utrechtse Cothen in een loods van een verhuurbedrijf van onder meer heftrucks, die naar verwachting een schadelast van tien miljoen euro met zich zal meebrengen. De schade van de overige 33 calamiteiten worden geraamd op
tussen de één en 9,5 miljoen euro. Laatstgenoemde betreft een brand op 20 januari  bij een verzamelgebouw in Meppel. De Top-5 wordt gecompleteerd door een brand in een hotel van een saunacomplex in het Gelderse Voorst (schaderaming 7,5 miljoen euro) en een brand bij een vleesverwerkingsbedrijf in Waalwijk op 3 februari (schade naar verwachting 4,5 miljoen euro). 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.