Nieuwkomer zorgt voor rentedaling

0

De komst van het nieuwe Rabobank-label Vista Hypotheken en het introduceren van scherpe NHG-tarieven op 10 en 12 jaar vast door Venn Hypotheken, zorgde voor een daling van bijna alle gemiddelde hypotheekrentes die door De Hypotheekshop worden gemonitord.

In het wekelijkse rentebericht schrijft De hypotheekshop dat Vista Hypotheken de concurrentiedruk verder opvoert. De Hypotheekshop: “Rabobank wil de concurrentie aangaan met succesvolle regiepartijen als Munt Hypotheken en Aegon die met name op de lange renteperioden als 20 en 30 jaar vast scherpe tarieven bieden. Rabobank zelf en dochter Obvion zijn sterker op de middellange rentevaste perioden. Rabobank sorteert hiermee tevens voor op de verwachte forse groei van de hypotheekmarkt in de komende jaren.”

Stijging kapitaalmarktrente

De Hypotheekshop noteerde echter ook een rentestijging bij ABN Amro en dochters, Attens en SNS Bank. “Wellicht dat deze aanbieders inspelen op de stijging van de kapitaalmarktrente van de laatste weken”, aldus De Hypotheekshop.

.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.