Nieuwe WGA Eigenrisicodragen bij NN

0

Vandaag lanceert Nationale-Nederlanden de verbeterde module WGA Eigenrisicodragen van het Verzuimpakket werkgever. De ingangsdatum is 1 januari 2021. De verbeteringen spelen volgens de verzekeraar in op de wensen die voortkomen uit de gesprekken met adviseurs en werkgevers.

“Als werkgever voer je als eigenrisicodrager voor de WGA zelf de regie op verzuim. Hiervoor biedt Nationale-Nederlanden met het Verzuimpakket Werkgever persoonlijke begeleiding aan werkgevers en werknemers”, zo zegt Igno Schings (foto), directeur Inkomen Collectief. “NN ziet dat werknemers langer doorwerken en daarmee de kans op instroom in de WIA toeneemt. Daarnaast zorgt corona voor een versnelling van de verandering van werk. Het tijdig begeleiden van mensen naar ander werk, is hiermee nog belangrijker geworden. Als eigenrisicodrager pakken werkgevers de regie op verzuim en krijgen zieke werknemers eerder ondersteuning. Dit is essentieel om de kosten van verzuim te beheersen.”

Meer grip op re-integratie

Met de module WGA Eigenrisicodragen heeft een werkgever meer grip op de re-integratie van haar werknemers. Schings: “Al in het eerste ziektejaar krijgen zij beiden begeleiding van experts. Dit maakt dit de kans op langdurig verzuim en op instroom in de WGA kleiner. Daarbij blijven we het belang zien van het begeleiden van mensen. Zo maken we samen Nederland vitaal en veerkrachtig, met oplossingen van nu.”

Verbeteringen

Op basis van gesprekken met adviseurs en werkgevers voert Nationale-Nederlanden de volgende wijzigingen door:

  • Meer keuzevrijheid: voor grotere bedrijven biedt NN een keuze in een vaste premie voor drie jaar, of een premie met een jaarlijkse bijstelling.
  • Nieuwe berekening premiebijstelling: in de jaarlijkse bijstelling neemt NN het aantal werknemers mee, dat de afgelopen jaren daadwerkelijk is ingestroomd in de WGA. NN kijkt niet meer naar het langdurig verzuimpercentage binnen het bedrijf.
  • Snelheid en gemak: Nationale-Nederlanden vraagt alleen nog marktconforme informatie en werknemersgegevens slechts één keer per jaar op.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.