‘Nieuwe wet WGA biedt kansen voor adviseur’

0

De nieuwe wetgeving over de WGA en de Ziektewet biedt volgens De Goudse grote kansen voor adviseurs. Actief handelen van het intermediair is belangrijker dan ooit, stelt de verzekeraar.

Op 1 januari gaan wetswijzigingen in, die grote gevolgen kunnen hebben voor werkgevers. Een werkgever die eigenrisicodrager voor de WGA en de Ziektewet is of wordt, is dit dan ook voor flexwerkers. Ziekte en arbeidsongeschiktheid van (ex-)werknemers kunnen een werkgever veel geld kosten, en dat wel twaalf jaar lang.

De wetgeving is volgens De Goudse complex en is niet altijd bekend bij bedrijven. “Dit biedt de adviseur een uitgelezen kans om de toegevoegde waarde van zijn deskundig advies te onderstrepen, bij zowel bestaande als nieuwe relaties”, zegt directeur Commercie Bernardo Walta (foto).

Markt op slot

Het eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet is volgens Walta de afgelopen jaren nog onderbelicht gebleven, terwijl relatief veel flexwerkers de WGA instromen. “Nu het flexrisico aan het WGA-eigenrisicodragerschap wordt toegevoegd, is het extra belangrijk om ook het risicomanagement van de Ziektewet in het advies mee te nemen.”

De Goudse is een actie begonnen onder de noemer ‘Laat uw relatie niet uitglijden over de nieuwe wet WGA’. Walta wijst erop dat werkgevers zich nu, anders dan voorheen, niet meer elk jaar opnieuw kunnen beraden op de vraag of ze WGA-eigenrisicodrager willen zijn. Verzekeraars hanteren vaak al een contractstermijn van drie jaar en wie terugkeert naar het publieke bestel zit daar ook minimaal drie jaar aan vast. “Het gaat wat ver om te spreken van: nu of nooit”, zegt Walta. “Maar het is duidelijk dat de kans bestaat dat de markt binnenkort drie jaar grotendeels op slot zit wat de WGA betreft.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.