Nieuwe toepassing Werkprogramma Risicobeheersing Volmacht

0

Sinds 10 februari is de nieuwe applicatie voor het Werkprogramma Risicobeheersing Volmacht beschikbaar op Volmachtplein.nl. De toepassing wordt gebruikt door gevolmachtigd agenten en volmachtgevende verzekeraars. Met de nieuwe applicatie maakt de volmachtbranche een volgende professionaliseringsslag.

De applicatie is herbouwd door data- en integratiespecialist AMIS, gefinancierd door het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA). De aangepaste toepassing is volgens de ontwikkelaars “flexibeler, gebruiksvriendelijker en klaar voor de toekomst, omdat het met moderne technieken is ontwikkeld en draait in een Cloud-omgeving”. Om de veiligheid te bevorderen is voor eHerkenning als inlogmethode gekozen. eHerkenning wordt meer en meer gezien als standaard voor identificatie binnen de financiële dienstverlening.

Nieuwe gebruiksovereenkomst

Alle volmachtverzekeraars en gevolmachtigden hebben de gebruiksovereenkomst ontvangen en een formulier om een beheerder op te geven. Na het invullen, ondertekenen en retour sturen, krijgen zij toegang tot de nieuwe applicatie. In de komende periode wordt de functionaliteit verder uitgebreid. Aan de taken van het werkprogramma zelf verandert (dit jaar) niets.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.