Nieuwe stap in automatisering hypotheekproces

0

MoneYou introduceert de online tool Ockto, die noodzakelijke gegevens voor de hypotheekaanvraag automatisch verzamelt vanuit overheidsinstanties. De tool is ontwikkeld door Yellowtail.

Volgens de financieel dienstverlener maakt dit het opzoeken van persoonlijke en financiële gegevens bij bijvoorbeeld de Belastingdienst, Mijn UWV en Mijn Pensioenoverzicht verleden tijd. De brondata wordt via de Ockto-app, waarbij wordt ingelogd met DigiD, veilig opgehaald bij de verschillende overheidsinstanties.

De gegevens kunnen vervolgens worden toegevoegd aan de hypotheekaanvraag. Klanten hoeven dan alleen nog de informatie te verifiëren en de ontbrekende informatie aan te vullen voordat ze de aanvraag naar MoneYou sturen. MoneYou is volgens eigen zeggen de eerste financiële dienstverlener in Nederland die zijn klanten deze mogelijkheid biedt. De implementatie van Ockto kwam tot stand dankzij een intensieve samenwerking tussen Yellowtail, ABN Amro en MoneYou.

Klanten die geen DigiD gebruiken of hun gegevens niet online willen ophalen, kunnen bij MoneYou overigens nog wel een hypotheek aanvragen zonder gebruik te maken van de Ockto-app.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.