Nieuwe speler op hypotheekmarkt

0

Adaxio is een nieuwe speler op de markt van hypotheekservicing. Het bedrijf biedt een totaal aanbod aan diensten voor de hypotheekmarkt en neemt deelprocessen in de hypothecaire keten over. Adaxio is onderdeel van CMIS Group, die eerder zaken voor GMAC Hypotheken behartigde.

Het bedrijf wil zich volgens commercieel directeur Peter Besuijen onderscheiden  door de wijze waarop en de kennis waarmee de hypotheekportefeuille wordt beheerd. “De doelstellingen van geldverstrekkers op het gebied van rendement, verbetering van het risicoprofiel en klanttevredenheid staan centraal.”

De hypotheekservicer biedt Primary Servicing (het verstrekken van nieuwe of aanvullende hypothecaire leningen en beheer) , Special Servicing (het voorkomen, beperken en oplossen van betalingsachterstanden) en veilingdiensten. Het bedrijf treedt ook op als master servicer en verzorgt back-up servicing voor gesecuritiseerde hypotheekportefeuilles.

Volgens Peter Besuijen hebben veel geldverstrekkers te maken met specifieke werkzaamheden, zoals onderdelen van bijzonder beheer of het verstrekken van aanvullende leningen, die ze niet altijd de volle aandacht kunnen geven. Adaxio kan deze deelprocessen in de keten overnemen.

Adaxio heeft een licentie van de AFM voor het bemiddelen in hypothecair en consumptief krediet.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.