Nieuwe organisatiestructuur Turien

0

Met het oog op de veranderende markt en de groei van de onderneming heeft Turien & Co. Assuradeuren drie nieuwe afdelingen opgezet. Een zelfstandige afdeling Inkomen ten behoeve van versterking van de Inkomenspropositie, een nieuwe afdeling Product- & portefeuillemanagement, waarin Verzekeringstechniek en Productmanagement elkaar zullen versterken en een nieuwe afdeling Volmacht- en fraudebeheersing. Deze laatste met name ter ondersteuning van de gevolmachtigden van Ansvar Verzekeringsmaatschappij.

CEO Peter van Geijtenbeek: “Wij hebben een focus op werkplezier en ontplooiing van medewerkers. Dit toont zich in een gemiddeld dienstverband van elf jaar en een interne doorstroom van ongeveer 11% per jaar. De groei van de onderneming biedt onze collega’s kansen en omgekeerd groeit de onderneming door de benutting van deze kansen. Ik ben ervan overtuigd dat de uitbreiding van ons management met Zehra Sezen-Berberoglu (links), Nancy Carels-Koorn (midden) en Björn Jalving de onderneming verder brengt in haar ontwikkeling.”

Volmacht- en fraudebeheersing

Onder leiding van Nancy Carels-Koorn wordt de nieuwe afdeling Volmacht- en fraudebeheersing opgezet. Volmachten zijn voor Ansvar een onderdeel met een steeds groter belang. De onderneming heeft inmiddels ongeveer 200 miljoen euro premie, waarvan bijna een kwart afkomstig is van door Ansvar verstrekte volmachten. Ook voor de komende jaren is een groei daarin te voorzien. Binnen deze afdeling wordt ook de fraudebeheersing voor de gehele organisatie ondergebracht. Carels-Koorn is een bekende naam in de verzekeringsbranche en was tot voor kort werkzaam als Manager Quality & Risk Control bij One Underwriting (Aon). Tevens is zij docent en medeontwikkelaar opleiding Gevolmachtigd Agent op het gebied van fraudebeheersing.

Product- & Portefeuillemanagement

“De afdeling Verzekeringstechniek is het hart van het verzekeringsbedrijf”, aldus Van Geijtenbeek. “Premies en condities worden hier getoetst voordat deze het levenslicht zien, ook wordt binnen deze afdeling het acceptatiebeleid gevormd en de risk appetite bewaakt (en waar nodig met herverzekering afgedekt). Onder leiding van Björn Jalving, tevens onze innovatiemanager, wordt de afdeling omgevormd naar Product & Portefeuillemanagement. Hiermee ontstaat een afdeling waarin twaalf commercieel en technisch productspecialisten samenwerken. Ook de Chief Underwriting Officer Ron Kok blijft een belangrijke rol binnen deze afdeling houden.”

Inkomen

Geijtenbeek: “De sterke groei van het inkomensverzekeringsbedrijf rechtvaardigt een afzonderlijke afdeling. Alle verantwoordelijkheden en werkzaamheden uit de huidige acceptatie- en schadeafdeling worden overgeheveld naar de nieuwe afdeling Inkomen, die onder leiding van Zehra Sezen-Berberoglu wordt opgezet. Ook het casemanagementbedrijf Shared Expertise valt hieronder. Voorzien wordt dat het Inkomensbedrijf ook een eigen ICT scrumteam toebedeeld krijgt om dedicated de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van inkomensverzekeringen te ondersteunen. Zehra heeft jarenlange ervaring als leidinggevende binnen het schadebedrijf.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.